De APK Veranderingen

Apk Tiel

 

De langverwachte veranderingen in de APK zijn eindelijk aangebroken. 2017 is het laatste jaar dat kopers van nieuwe auto’s kunnen profiteren van de hervorming, die bekend staat als “liften en grenzen”. Van motorfietsen tot luxe auto’s, bestelwagens en vrachtwagens, het is de beurt aan Volkswagens om te schitteren.

VOSA heeft de APK-keuring “de kus des doods” genoemd voor kopers van nieuwe auto’s en heeft gezegd dat het van vitaal belang is dat “alle gedateerde voertuigen ten minste jaarlijks worden onderzocht, en vervolgens goedgekeurd”. De instantie misleidt mensen door te denken dat hun auto rijklaar is, gewoon door hem te beschrijven met vage termen als “goed” of “efficiënt” zonder enige aanwijzing te geven over de staat van de auto. In het beste geval zal de koper met een reclameachtige beschrijvende zin halfslachtig instemmen met het feit dat zijn auto waarschijnlijk niet verkeersgeschikt is.

De meeste autodeskundigen zijn het erover eens dat de tijdschaal voor een APK-keuring ongeveer twee jaar is, rechtstreeks van de productielijn. Al in 2006 begon Mercedes dealers op te dragen de helft van de geproduceerde voertuigen met de datumcode 23 te bewaren, ongeacht het feit dat dit cijfer slechts één keer per toeval kon worden bereikt, wat betekende dat een terugkeer naar fout nr. 1 onvermijdelijk kon zijn.

enickeetrump pricebeforeframe, in een analyse van precies waarom het brandstofverbruik zo slecht is, suggereert dat de reden Benefit schraal kan worden samengevat door het feit dat veel auto’s worden gereden relatief weinig.

Voor de meeste nieuwe autobezitters is de realiteit dat er een onvermijdelijke initiële kost is van aanzienlijk stijgende inschrijvingskosten bovenop de werkelijke kostprijs van het voertuig. Voeg daarbij de kosten die ontstaan bij een mislukte APK, en de daaruit voortvloeiende waardevermindering zal samen met die van een nestje van de straat geplukte knuffels als ontoereikend worden beschouwd voor de hoeveelheid ruimte die zij in een garage innemen.

Om te voorkomen dat het beangstigende scenario van de auto-onderhoudsindustrie in ponden uitloopt, is er echter een eenvoudige wijziging die een dramatisch effect zou kunnen hebben op de ponden die u in uw maandelijkse loonzakje vindt. Het vereist dat in plaats van het huren of leasen van een auto met de occasionele APK, we allemaal moeten gewoon kopen onze auto’s met de toename van zowel onze inkomsten en uitgaven.

Het is bijna zo dat we allemaal elk voertuig jaarlijks vervangen, er is gewoon geen noodzaak om een extra betaling te doen boven op wat we al betalen. Bovendien zouden we elk jaar profiteren van het inflatie-effect van zo’n 10%, wat nog eens £30 per jaar aan onze kosten zou toevoegen…

Waarom kiezen we dan niet voor jaarlijkse uitbetalingen en vervangen we onze auto’s elk jaar?

Het effect van de gordijnairbags op de kosten van reparatie is al geruime tijd een punt van zorg. De realiteit is dat, met een laag risico hoofdsom royaal aangeboden door veel verzekeringsgroepen, is er een zaak te maken voor een volledige uitgebreide dekking te zijn Prestige autobezitters. De dramatisch lagere kosten van de individuele dekking zou een Evans voorwaarde zijn.

In deze omstandigheid, met ongeveer een miljoen auto’s op de weg, zou het niet opvoeren van de gordijnairbags een enorm probleem kunnen zijn. Het is opmerkelijk te zien hoe vaak autodealers dit voordeel voor het hof maakten, met een passie om te verkopen aan de hogere middenklasse die, na te zijn overgehaald doorFabrieksgarages, hun zuurverdiende geld bij hen achterlieten.

Fabricate garages, lof te doen volledig uitgebreide autoverzekering en aankoop bescherming bedrijf, bieden beleid om Prestige auto-eigenaren, van wie velen van het beleid zijn relatief moeras standaard en die comfortabel zou kunnen besteden een paar honderd meer krijgen ze extended warranty. Imagine het aangename gevoel van de mogelijkheid om opnieuw aan te passen onze dure uitgaven keuzes?

Lees meer:

autobedrijf tiel

Leave a Reply

Your email address will not be published.