Hoe maak je je auto schoon?

Interieur reinigen auto

 

Het eerste wat we zullen doen is een stofzuiger gebruiken. Een 700 CFM industrie stofzuiger met een micrometrische lucht Poppet kan wonderen doen voor de stugge en draderige cabine vloerbedekking en wasbare matten. Het is een nat/droog stofzuiger, wat betekent dat alles schoon loopt; geen zorgen over doorweekte tapijten.

De Micrometric air Poppet is een handelsmerk van academics en ontworpen voor een nauwkeurige en precieze verwijdering van vacuümverontreiniging. Het is een machine die niet op snelheid werkt en daarom minder dan 1 minuut nodig heeft om een vacuümreiniging uit te voeren. Er zijn geen Poppets om op te blazen of Poetssterchien om te repareren, hoewel het rijden met de machine enigszins omslachtig is. Het Poetssterchien is Duits voor “luchtpomp”, omdat de bediener af en toe even een dipje heeft.

Als u de gebruiksaanwijzing volgt, zult u erin slagen de achterbank in ongeveer anderhalve minuut schoon te maken. Op de stofzuiger is een gedeelte voor de handgreep aangegeven. Verstel daarom, voordat u verder gaat, de bekleding van uw stoel, zodat u hem goed kunt vasthouden en schoonmaken.

Alvorens verder te gaan, borstelen of spatten beschermmiddel de zetels, en droog ze grondig. Er mogen geen strepen achterblijven na de hoofdcoating. Als u vragen hebt, raadpleeg dan uw hand of beter nog uw ingehuurde reiniger en hij zal u hierbij helpen.

Zet de auto aan en laat de motor een poosje draaien om hem een beetje voor te verwarmen. Maak de motor klaar met een snelle poetsbeurt. Zet de handrem. Sluit voor de veiligheid alle ramen en zonnedaken. Breng de zonneschermen, of als je ze naar beneden hebt, alle achterruiten. Laat de motor een paar minuten opwarmen.

Het interieur reinigen auto

De beste en gemakkelijkste manier om het interieur van uw auto schoon te maken is met een stofzuiger. Stofzuigen vereist geen speciale apparatuur. Gebruik indien mogelijk een bedrijfsstofzuiger. Dit garandeert een hoge zuigkwaliteit.

Voor het grootste deel hebt u een schrobbezem met een harde borstel nodig om tussen de kussens te komen en het interieur te ontdoen van hoekjes en gaatjes. U hebt ook een bekledingsborstel en -reiniger nodig, evenals een stofzuiger. Wanneer u stofzuigt, gebruik dan de langzame en zachte MassFunctions van Home Depot. Zij zijn het beste merk op de markt.

Voor het grootste deel zult u genoegen moeten nemen met dezelfde reinigingstypes als onder de motorkap: vlekreiniging met een stofzuiger, stofzuigen van de bekledingszittingen en stofzuigen van het tapijt.

Hand-Soap

Voor een optimaal resultaat wast u uw auto grondig van boven naar beneden, van voor naar achter. Begin met het dak en werk daarna naar de panelen van het interieur, van boven naar beneden. Gebruik handzeep en een zachte doek of zeem voor een probleemloze ervaring.

Tapijtverzorging

Of u nu thuis werkt of bij een professionele detailer, de allerbelangrijkste stap is de tonnen kwaliteitsschoonmaakmiddel en zeep die u regelmatig op het tapijt gebruikt. Gebruik een tapijtreiniger van goede kwaliteit. De meeste algemene tapijtreinigers voor auto’s zullen ammoniak bevatten. Het vermogen van dit soort ammoniak om de was van uw tapijt te strippen is niet goed voor uw oppervlak. Als u gaat detailen, vraag dan om een kleine hoeveelheid ammoniak voor de reiniging.

Automatisch auto wassen

Of u nu zelf aan de auto’s werkt of bij een professionele autodetailer, de sleutel tot een complete detailbeurt is netheid. Voor de beste ervaring moet u waakzaam zijn wat netheid betreft en alleen de nodige chemicaliën gebruiken als dat nodig is.

Als je gaat detailen, concentreer je dan eerst op de buitenkant van de auto. Zorg ervoor dat je de wielkuipen, grills, spiegels gepolijst en in de was zet. U moet ook het glas aan beide zijden van de voorruit en de achteruitkijkspiegel reinigen. Er zijn veel goedkope reinigingsmiddelen die u kunt gebruiken en u zult waarschijnlijk merken dat u niet veel specifieke producten hoeft te kopen om de klus te klaren. Begin met het gebruik van een goed shampoo/conditioner product aan de buitenkant van de auto.

Voors en tegens van Auto geminimaliseerd

Zoals u ziet, is het wassen van uw auto niet zo eenvoudig als ooit werd gedacht. Hoe weet u bijvoorbeeld of u de auto wel of niet genoeg hebt schoongemaakt? Als u zichzelf deze vraag stelt, zult u zich realiseren dat u dat niet hebt gedaan. De reden is dat er waarschijnlijk slib op de vloer ligt dat er al lag sinds uw laatste poetsbeurt.

Onthoud dat als u uw vloermatten nog nooit hebt schoongemaakt, dit betekent dat u ze nog nooit hebt laten reinigen.

Auto’s detailen moet door een professional worden gedaan en als u van plan bent een auto te houden terwijl u detailt, maar u bent niet zeker.

Lees meer:

Autopoetsbedrijf

Car detailing

Leave a Reply

Your email address will not be published.