Taxi Service

Taxi Papendrecht

 

De taxidienst die de chauffeur levert, wordt gekozen op basis van de behoeften van de klant (bedrijf of privé), de verkeersomstandigheden in de stad, het weer en de gemaakte ritprijs. Vaak duren persoonlijke ritten langer dan de tijd die de taxi nodig heeft om op een bepaalde plaats te zijn om de klant op te halen. Een frequent gebruik van de taxi is beter dan een middelmatig gebruik. Wanneer frequent gebruik van de taxi onmogelijk is, wordt ervan uitgegaan dat de taxi niet in staat is de bestemming te bereiken. Deze veronderstelling is soms net zo goed als ervan uitgaan dat je een perfect goede wegdienst hebt, en dat de chauffeur volledig fit is, dat al zijn meterstanden normaal en correct zijn en in feite de gebreken van de verleende taxidienst aantonen.

Taxichauffeurs beginnen hun ritten bijna zonder mankeren met “het ritme van de trommel”. Zij hebben de neiging zich in te spannen om het meeste werk voor de klant te verrichten, zonder rekening te houden met de mogelijkheid dat eerdere ritten persoonlijk kunnen zijn. Zij denken aan toekomstige klanten, aan de passagiers die vervoerd moeten worden en aan de stapel bonnen die gevuld moet worden. Dergelijke praktijken kunnen gerechtvaardigd zijn, als het taxibedrijf goed werkt.

Het werk van de dealer is niet het enige dat de taxibedrijven krijgen. Elke passagier of potentiële chauffeur van de taxi wordt onderworpen aan een uitgebreide medische en gewichtscontrole voordat hij een vergunning krijgt. Elke persoon die de taxi bedient moet in het bezit zijn van de juiste medische verklaring, ondertekend door een toezichthoudende arts, een verzekering, ook een antecedentenonderzoek, en een opleiding met betrekking tot de bedieningscapaciteit van de taxi. De taxidienst van Kaapstad in Gauteng heeft een van de strengste regels van het land, met regelmatige en bijgewerkte medische verslagen en wegingen, maar zijn deze maatregelen afdoende?

Er is een gereglementeerd aantal voertuigen in de taxi business die eigendom is van verschillende franchisenemers, elk met zijn eigen dochterondernemingen taxibedrijven. Elke franchisenemer heeft oproepkaarten voor verkoop en passagiers bij de Belastingdienst van de provincie Kaapstad die wordt gecontroleerd door de Inspectiediensten van de provincie Reserve Bank. Deze oproepkaarten functioneren als een dienst die vergelijkbaar is met frequent flyer-programma’s in die zin dat zij de taxi-eigenaar in staat stellen de klanten te noteren die hij moet aanmelden voor het naleven van de taxidienst. Elke franchisenemer krijgt geleidelijk specifieke oproepkaarten toegewezen totdat het aantal op de kaart is uitgeput en hij een nieuwe krijgt toegewezen.

Vaak kunnen taxibestuurders en -eigenaars zich de brandstof of diesel waarmee zij reizen niet veroorloven. Hun inkomsten zijn van essentieel belang om in het onderhoud van hun gezin te kunnen voorzien. De taxibedrijven van Kaapstad in Gauteng moeten oproepkaarten hebben voor de taxi-inkomsten, waarbij elke kaart een bijhorende privé-plaat heeft zodat ze zich gemakkelijk kunnen identificeren. Helaas hebben de meeste platen een standaardformaat, waardoor het uiterst moeilijk is de werkelijke eigenaar te verbergen. Deze kaarten hebben ook een ruimte om het onderhoud van de taxi te noteren, zoals de hoeveelheid brandstof die er in zit op het moment dat de chauffeur de meest recente ritprijs aanneemt, waardoor het onmogelijk wordt om een gebrek aan brandstof op een ritprijs te claimen. Hoewel deze platen nuttig zijn om de taxi langzamer te laten rijden, bieden zij geen enkel voordeel als de chauffeur de taxi niet bestuurt, bijvoorbeeld wanneer hij terugkomt uit het meest afgelegen gebied om een passagier op te pikken. Deze platen zijn zo gemakkelijk te verwijderen dat dieven er zelfs niet voor terugdeinzen om betaalregisters of stuurwielen van een taxi te stelen.

De taxisector staat onder zware druk nu de recente stijging van de benzineprijzen veel chauffeurs ertoe dwingt hun auto te laten staan of van voertuig te veranderen. Naarmate klanten zich uit de markt terugtrekken, daalt de vraag. Als gevolg daarvan hebben taxi’s minder geloofsbrieven, waardoor het voor hen moeilijk wordt om weer winstgevend te worden.

Als reactie op een alarmerend tekort aan taxi’s heeft de regering in februari 2007 de lancering van haar taxiprogramma aangekondigd, waarbij alle taxi’s die tussen nu en volgend jaar worden gemaakt, worden gevorderd in een pool die wordt gevormd door de topambtenaren in de taxisector. Aanvankelijk waren slechts 251 auto’s beschikbaar, maar de regeling is sindsdien gegroeid en telt momenteel ongeveer 662 auto’s, waarvan twee derde terreinwagens zijn.

Hoewel de gebreken van de Mark I Ford de slechtste elementen van zijn voorganger dumpen, is de slechtste kwaliteit dat de binnenruimte in vele opzichten achterblijft bij die van grotere standaard taxi’s en taxi-achtige voertuigen. Het gebruik van stoelen voor passagiers is oncomfortabel, de met plastic beklede bedieningsknoppen (markeert de instappunten) zijn oversized en de gesatineerde chroomstrip op de deuren is een extreem aandachtspunt voor slecht design. De poging om het Mazda 3-model te onderscheiden van de Ford Focus is openlijk lampionerend, de overduidelijke goede looks van die laatste stichten op flatscreenbeeldschermen en het gebruik van ondermaatse vinylzetels die zo veel beter opvallen. De poging om enig element van het nieuwe model te injecteren buiten de standaard verchroomde grille mislukt meestal, want de poging om een onderscheidende mannelijke toets toe te voegen wordt onderdrukt door de toevoeging van meters die een poging tot extra vorm en functie vaak resulteert in een poging om de maat van een toeschouwer

Leave a Reply

Your email address will not be published.