Wat is een vedergewicht certificaat,

Glascoating

 

Een vederlicht certificaat, gewoonlijk 165 micron breed bij 50 micron hoog, gemaakt van urethaan laminaat is de eigenlijke naam van een auto-coating.

De Georgia Tech Car Care Council , een organisatie zonder winstoogmerk, is een van de belangrijkste aanbieders van kwaliteitszorg voor auto’s en onderhoudsdiensten voor veeleisende automobilisten. De raad biedt korte beschrijvingen en beschrijvingen van de voordelen van verschillende glascoatings, monomeren, en uitvoerders, afgeleid van 100 chemie-eenheid uitgevoerde tests. U kunt van de raad een zegel van goedkeuring krijgen dat voldoet aan de specificatie van uw coatingtoepassing. De raad voert ook interviews en beoordelingen uit in de industrie om de kwaliteit en de prestaties van de gekozen coatings te verifiëren. Waar mogelijk zijn de voertuigingenieurs en wetenschappers van Georgia Tech op zoek naar uitzonderlijke coatings waar de autobezitter duidelijk baat bij heeft.

Zij voeren meerdere tests uit op tienduizenden voertuigen in een vochtige omgeving om de coatingprestaties te ontdekken. De tests zijn gebaseerd op de materiaaldikte en de getesteulus-eigenschappen.

Zij voeren temperatuur- en druktests uit op verbrandingskamers, waarbij zij de toplaag, de tussenlagen enpp Frizzlelimits evalueren. De tests zijn allemaal algemeen aanvaard als geldig, methodologisch rigoureus, en bedoeld om betrouwbare informatie op te leveren die relevant is voor uw bedrijf.

Het testproces voor voertuigen van Georgia Tech is objectief en niet-discriminerend. De testprocedure is in de eerste plaats ontwikkeld voor twee doeleinden: de auto-eigenaar te helpen bij de selectie van coatings van goede kwaliteit en de auto-eigenaar te helpen bij de ontwikkeling van producten die specifiek voor hun auto’s zijn ontworpen. Beide zijn van cruciaal belang wanneer zij in de juiste context worden gebruikt.

Omdat beide facultatief zijn, kan een autobezitter die kiest voor een auto coating de kosten aanzienlijk verlagen, in vergelijking met processen die in conventionele overheidsinstellingen worden getest. Zelfs een beginneling moet de kosten van een coating berekenen op basis van een kwaliteit van carnaubawas, een methode die gewoonlijk wordt gebruikt bij de keuze van kosteneffectieve auto-coatings. Toch beveelt de Raad niet aan een voertuig met een coating van minder dan 1/8 dik te conditioneren, te borstelen of in de was te zetten. Conventionele coatingprocédés omvatten meerdere stappen en zijn arbeidsintensief, en kunnen de beschermende coatings die reeds op het voertuig zitten, afremmen of voortijdig vernietigen.

Omdat het Georgia Tech voertuig coating programma wordt uitgevoerd op een zeer uitgebreide manier, is het onwaarschijnlijk dat de eigenaar teleurgesteld zal worden door de resultaten. Guinness, Peugeot, BMWAnakey, en andere bekende commerciële autofabrikanten gebruiken vaak Georgia Tech voertuig coating programma’s op hun productie auto’s. Deze coating programma’s maken auto’s niet alleen aantrekkelijker, maar verbeteren ook hun uiterlijk en zullen helpen de auto langer te houden.

Uit onderzoek blijkt dat een coating van meer dan 16 lagen op de buitenkant van een voertuig oxidatie van de lak kan voorkomen in klimaten zo warm als 140 graden Fahrenheit. De standaard buitentemperatuur is ongeveer 55 graden F. Daarom blijft een Georgia Tech gecoat voertuig er aantrekkelijk uitzien en is het veilig om langere tijd in te rijden.

vermenigvuldigd met het aantal lagen, verhoogt de duurzaamheid, waardoor tot 30 procent minder epoxyhars hoeft te worden gebruikt, wat in overeenstemming is met de richtlijnen van het Environmental Protection Agency ter voorkoming van lood in autolak. Het grootste deel van deze epoxyhars wordt geoogst in de herfst of de winter, wanneer de koele kleur de groei van de harsen beperkt. Het resultaat is dat een 1,5 tot 2 jaar oude coating twee keer zo duurzaam is als een voertuig met 20 jaar oude lak.

Uit onderzoek blijkt ook dat de bescherming op lange termijn groter is met een multigraads aangebrachte coating; in proefbuisjes bleek een auto met 20 jaar oude lak loodvrij te zijn en astronomisch veel sneller te rijden dan voertuigen met 5 jaar oude lak.

Auto- en vrachtwagenfabrikanten ontdekken voortdurend manieren om de zuinigheid, het comfort, het gemak en de veiligheid van hun voertuigen te verhogen. Daarbij wordt voortdurend gezocht naar nieuwe en betere coatings, kleurentechnologieën en afwerkingen, en corrosiebescherming. Binnenkort zult u niet alleen reflecterende wegmarkeringen kunnen zien, maar ook zuigerhoofden.

Lees meer:

Car wrap

Carwrapping

Leave a Reply

Your email address will not be published.